Полша официално ще поиска от Германия репарации за нанасетие щети по

...
Полша официално ще поиска от Германия репарации за нанасетие щети по
Коментари Харесай

Полша официално поиска от Германия 1.3 трлн. щ.д. обезщетение за Втората световна война

Полша публично ще изиска от Германия репарации за нанасетие вреди по време на Втората международна война. Това е споделил водачът на полската ръководеща партия „ Право и правдивост “ Ярослав Качински.

Полша прави оценка вредите, понесени от окупацията на страната от Третия райх по време войната, на общата сума от 6.2 трлн. злоти (около 1.3 трлн. долара). Отбелязва се, че починалите са 5.2 млн. индивида, директните материални вреди са за 797 млн. злоти, в сферата на културата страната прави оценка загубите си на 19 млн. злоти, а в банковия бранш - на 89 млн. злоти. Като настрана перо са посочени застрахователните загуби.

„ Взето е решение да се потърсят репарации за понесените вреди от Германия. Да ги предяви - това е обвързване на Полша “, е споделил Качински.

На 1 септември 1939 година нацистка Германия нападна Полша, с което стартира Втората международна война. Тя продължи до 2 септември 1945 година и се трансформира в най-мащабния боен спор в историята на човечеството.

Почти всички страни в света, в това число всички Велики сили, в избран миг се включват във войната, присъединявайки се към един от двата противостоящи си военни съюза – Съюзниците и Тристранния пакт. Стига се до положение на тотална война, в която директно вземат участие над 100 милиона души от 62 страни от общо 74 по това време. Втората международна война се трансформира в най-смъртоносният и кръвопролитен спор в човешката история, довел до сред 70 и 85 милиона жертви, множеството от които цивилни.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР